Sunday, November 20, 2016

FAST ACTING FAST RESULT

Bismillah

Pejam celik pejam celik dah 3 bulan graduated dari IIUM. Wishlist untuk cuti ada yang dah dipenuhi walaupun tak lama..haha

Cuba untuk memenuhi cuti dengan perkara bermanfaat dan flexible
Memilih untuk buat online business ja..

So sekarang nak cuba Shaklee pulak..mula2 fikir malas la nak jual produk-produk kesihatan ni sebab susah nak kena explain tentang khasiat dia..tapi bila fikir semula kerjaya aku sebagai Doktor nanti pun perlu explain kepada patients tentang kesihatan dan kebaikan ubat-ubat atau vitamin2 yang diberi..

Ditambah pulak dengan Kak Artika yang tengah buat Phd dan pernah jadi mentor kepada aku waktu Medical Student, so aku pilih dia sebagai SV dalam Shaklee. Orang kata sambil menyelam minum air. Sambil tambah ilmu tentang khasiat vitamin and so on, tambah kenalan, tambah pendapatan, tambah aura positif, tingkatkan kesihatan sebab aku rasa nak try Shaklee supplements ni. Terasa sedar diri sebab sejak kebelakangan ni banyak penyakit menyerang diri, umur tua makin menjengah oh no!!

So terus search untuk ambil 1st produk Shaklee..last sekali ambil Alfalfa complex ni.

fresh baru sampai dari abang posmen


So ni antara konklusi khasiat Alfalfa setelah membaca beberapa rujukan dan info:

1. Orang cina kuno menggunakan Alfalfa untuk merawat penyakit usus dan ginjal.
2. Mengandungi kalsium dan protein yang tinggi di samping mineral, vitamin B, C, D, E, K.
3. Merawat sakit sendi dan bengkak kaki akibat pengumpulan air (water retention)
4. Merawat kolesterol tinggi.
5. Merawat asma.
6. Mengurangkan kadar gula dalam darah (untuk pesakit kencing manis)
7. Mengurangkan keputihan.
8. Mengurangkan senggugut.
9. Bertindak seperti kacip fatimah kepada wanita.
10. Membuang angin dalam badan.
11. Meningkatkan susu badan (milk booster)
12. Mengurangkan sembelit.

Namun begitu sudah tentu setiap apa yang kita ambil pasti ada kekurangannya. Alfalfa tidak digalakkan untuk sesetengah golongan seperti:

1. Pesakit Systemic Lupus Erythematous
2. Sensitif kepada cahaya matahari
3. Wanita hamil
4. Kanser payudara, kanser rahim, endometriosis, fibroid,
5. Penyakit autoimmune seperti SLE, rheumatoid arthritis, multiple sclerosis.
6. Pesakit pemindahan organ
7. Pesakit yang mengambil warfarin

Nak daptkan ALFALFA anda?

Hubungi: 

Atiqah
013-5945830
SID:1242147
Postage seluruh Malaysia
COD area Alor Setar/Jitra, Kedah


FB: Atiqah Mahzan
Instagram: atiqah_mahzan

Ingin mendapatkan barangan Shaklee dengan harga potongan sehingga 20%?? Anda boleh mendaftar sebagai ahli Shaklee dengan yuran hanya Rm80.00 (termasuk cas penghantaran). Dengan mendaftar sebagai ahli anda juga layak untuk menikmati keistimewaan lain. Hubungi saya untuk pendaftaran.


DISCLAIMER

Segala testimoni yang dikongsi disini atau penulisan tentang produk bukan bertujuan untuk merawat, menyembuh atau menganalisa apa jua penyakit/masalah kesihatan. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan yang berkaitan.