Wednesday, November 23, 2016

Khasiat Vitamin C untuk jerawat

Bismillah

Cuba angkat tangan sapa yang tak pernah ada jerawat?
Hampir tiada sesiapa tidak pernah tidak ada jerawat. Mesti pernah ada walaupun sekali seumur hidup. Jerawat ni antara masalah utama golongan remaja, ketika hormon-hormon di dalam badan ketika usia ini di tahap cuba untuk sesuaikan diri orang kta..hehe

Jerawat terjadi apabila liang-liang roma(hair follicle) tersumbat dengan minyak dan tisu mati. Jerawat tidaklah bahaya tetapi kalau tidak dikawal dan dirawat dengan betul dan baik akan meninggalkan kesan yang buruk sekaligus menyukarkan rawatan pada masa hadapan. Keyakinan diri pun kurang disebabkan parut-parut jerawat.

Antara produk Shaklee yang mampu membantu masalah jerawat adalah Vitamin C.
Berfungsi sebagai antioksida dan penghasilan kolagen. Vitamin C boleh beli kat mana-mana pharmacy. Tapi untuk Vitamin C Shaklee ia berteknologi "sustained released". Maksudnya vitamin C dirembeskan secara perlahan-lahan dalam satu jam dan berulang jam berikutnya. Jadi badan kita akan dapat Vitamin C setiap jam. Dulu as student selalu amalkan sebab selalu ambil free dekat Primary Care Centre. Tapi lepas graduation no more sebab onkos kurang. So sekarang sambil-sambil buat pendapatan dengan Shaklee dapat juga beli untuk diri sendiri.

Ada juga yang buat mask untuk kecutkan jerawat. Cara-caranya:

1. Bahagi tablet kepada 3 bahagian
2. ambil 1 bahagian hancurkan dalam bekas
3. larutkan dengan 1 sudu air
4. biar kembang sekejap
5. sapu pada jerawat/muka selepas cuci dan keringkan muka
6. biar kering kemudian bilas

                        


InsyaAllah, amalkan dalam 2,3 kali akan kecut jerawat. Ada juga yang pakai malam,esok tu dah kecut jerawat. 

Nak dapatkan VITAMIN C anda??

Hubungi

Atiqah
013-5945830
SID:1242147
Postage seluruh Malaysia
COD area Alor Setar/Jitra, Kedah


FB: Atiqah Mahzan
Instagram: atiqah_mahzan

Ingin mendapatkan barangan Shaklee dengan harga potongan sehingga 20%?? Anda boleh mendaftar sebagai ahli Shaklee dengan yuran hanya Rm80.00 (termasuk cas penghantaran). Dengan mendaftar sebagai ahli anda juga layak untuk menikmati keistimewaan lain. Hubungi saya untuk pendaftaran.


DISCLAIMER

Segala testimoni yang dikongsi disini atau penulisan tentang produk bukan bertujuan untuk merawat, menyembuh atau menganalisa apa jua penyakit/masalah kesihatan. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan yang berkaitan.