Friday, March 17, 2017

Cara untuk menjadi Member Shaklee

Kelebihan anda menjadi ahli Shaklee tidak kira anda menjual atau makan sendiri:

1. Diskaun harga
2. Cash back
3. Kesihatan yang lebih baik

Kelebihan Menjual

1. Untung runcit
2. Bonus prestasi
3. Bonus kepimpinan
4. Bonus kereta
5. Bonus tambahan
6. Insentif coordinator
7. Insentif istimewa
8. Konvension perlancongan
9. Kelas yang berterusan tentang produk dan marketing (tapi dengan syarat join group yang aktif macam saya, Group Aura, sebab ada ja group yang tak aktif, jadi akan terkontang-kanting kalau sorang2)
10. Aura positif :)
11. Ilmu tentang suplemen dan makanan kesihatan. Bukan tentang Shaklee semata-mata
12. Reward dari ketua2 atas prestasi anda


Mendaftar sebagai ahli Shaklee dengan yuran hanya Rm80.00 (termasuk cas penghantaran). Dengan mendaftar sebagai ahli anda juga layak untuk menikmati keistimewaan lain. Hubungi saya untuk pendaftaran.



Atiqah
1242147
013-5945830

Vitamin E Shaklee lagi

Vitamin E adalah salah satu antioksida selain Vitamin A,C. Antara makanan yang mengandungi Vitamin E adalah seperti hazelnuts,peanuts,pistachios,biji bunga matahri, sayuran hijau,brokoli. Vitamin E ni adalah vitamin larut lemak(fat-soluble).

Antara kebaikan Vitamin E terhadap kesihatan yang diketahui secara meluas seperti:
  •  Melindungi diri dari toksin seperti pencemaran.
  •  Mengelak premenstrual syndrome(PMS) atau senggugut.
  • Mengelak katarak
  • Mengelak penyakit Alzheimer’s
  • Mengelak penyakit Diabetes
  • Penting dalam pembentukan darah merah
  • Membantu fungsi Vitamin K
  • Membantu mengelak pembekuan darah (orang on warfarin tak boleh ambil)
  • Memperlahankan proses penuaan sel.
  • Meningkatkan fungsi imun di kalangan orang-orang tua.
Maksimum dose Vitamin E sehari adalah 1000mg (1500IU) . Dalam Vitamin E Shaklee terdapat:

  •   322.89mg(400IU) Vitamin E dalam bentuk d-alpha tocopherol(natural)
  •  Grape seeds(Vitis vinifera) Extract
  •  Selenium

SELENIUM

Banyak terdapat dalam ketam, ikan,hati. Antara kebaikan Selenium dalam Vitamin E Shaklee:
  • Mencegah kanser
  • Melengkapkan fungsi Vitamin E sebagai antioksida(lindungi sel dari kemusnahan)
  • Memberi kebaikan kepada kelumumur, infertility
  • Maksimum dose adalah 400mcg/hari, tetapi cadangan sebagai suplemen harian adalah 55mcg/hari(Shaklee: 65mcg/tablet)





Ok semua dah tahu apa khasiat Vitamin E. Sekarang Tqah nak bagi tips macam mana nak kenal pasti Vitamin E yang anda pilih natural atau sintetik. Kalau natural selalu dia akan label d-alpha. Tapi kalau sintetik labelnya adalah dl-alpha. Lagi satu kalau sintetik selalunya akan ada uncang macam manik2 dalam botol yang selalu kita jumpa dalam kotak kasut.

Kenapa penting untuk ambil yang natural?Sebab yang natural kadar penyerapan lebih efektif. Jadi tak rugilah sangat consume Vitamin E kan. Bila penyerapan lebih baik kesannya pun lebih optimum.
Jadi Vitamin E Shaklee adalah natural, d-alpha tocopherol.

Tapi peringatan kepada IBU MENGANDUNG, anda tidak digalakkan untuk ambil Vitamin E. Tidaklah dikatakan sangat berbahaya tetapi ada risiko jika diambil ketika mengandung. Juga kepada orang mengalami masalah muka berminyak. Sebaiknya ambil Vitamin C.

Vitamin E tahan selama 4 bulan kerana terdapat 120 capsules. Boleh di makan atau picit sapu di muka..hihi. Harga sangat affordable sebab tahan lama. 

Atiqah
013-5945830
SID:1242147
Postage seluruh Malaysia
COD area Alor Setar/Jitra, Kedah


FB: Atiqah Mahzan
Instagram: atiqah_mahzan

Ingin mendapatkan barangan Shaklee dengan harga potongan sehingga 20%?? Anda boleh mendaftar sebagai ahli Shaklee dengan yuran hanya Rm80.00 (termasuk cas penghantaran). Dengan mendaftar sebagai ahli anda juga layak untuk menikmati keistimewaan lain. Hubungi saya untuk pendaftaran.


DISCLAIMER

Segala testimoni yang dikongsi disini atau penulisan tentang produk bukan bertujuan untuk merawat, menyembuh atau menganalisa apa jua penyakit/masalah kesihatan. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan yang berkaitan.