Thursday, April 27, 2017

Berakhirnya penantian, bermulanya satu peperangan

Alhamdulillah, hari ni selesai satu peringkat dalam hidup. Kelmarin dulu, 25 April 2017 keputusan pengambilan HO keluar dan aku terpilih. No expectation pun akan dapat, macam biasa aku jenis malas fikir, ada ada,tiada tiada la. Tambah-tambah benda di luar kawalan ni, I always expect the worst kalau bab2 macam ni walaupun doa mestilah yang baik-baik kan. Tapi sebagai persediaan minda supaya tak terlalu kecewa.

Jadi bila keluar keputusan jadi terkejut lebih pulak. In 2 weeks time aku akan start kerjaaaaa!!! Ni la manusia, waktu takda di cari,di keluh, bila dah diberi macam-macam pulak fikir, takutla,tak ready la..

Tapi I'm ready for this!!Hahahah walaupun buku tak sentuh selama 8 bulan!!!

Tapi sedih untuk kawan2 lain sebab less than 40% pun yang dapat intake May yang lain akan dapat July/August. Ramai yang kecewa, tak kurang ada juga yang dapat tapi mengeluh nak raya dulu. Whatever it is semua kuasa Allah..tak boleh la merungut sangat kan. Dapat pun dah cukup baik.

Even aku sendiri impian nak minta Sungai Petani. Dah get ready depan laptop sejam awal. Lepas log in laju je isi semua part..tapi bila part penempatan jadi hang. Minta mak datang tiup laptop sikit bagi laju. Last2 buka memang tinggal Bahiyah SAHAJA. Pilihan aku adalah Sungai Petani, Kangar, Bahiyah. Tapi even Kangar pun habis. So??Nampak situ?? Rezeki yang memang Allah yang punya yang tak boleh ngko nak sangkal lagi. Kalau bukan ngko punya memang bukan ngko punya.

Aku ok, cuma nak elak Bahiyah sebab bosan sebab selalu sangat datang Bahiyah. Nak juga rasa tempat lain. Tapi apa daya, itu ketentuan untuk aku.

Untuk kawan-kawan yang belum dapat, nak kata sabar pun kalau aku kat tempat mereka aku pun mybe tak boleh terima. Tapi itu la yang boleh diberi pun. Setiap benda ada hikmah. Hikmah ni kita kena banyak fikir. Kalau tak fikir kita takkan nampak hikmah tu.

So sekarang need to plan macam-macam. Maksudnya need to study macam-macam, hahahahaha.
Doakan kami.

Sunday, April 2, 2017

Omega Guard-minyak ikan terbaik

Kita selalu dengar tentang Omega-3, Omega 6. Omega Guard Shaklee merupakan minyak ikan paling tulen. Nak tahu kenapa? Jom baca sampai habis.

Setiap kapsul Omega Guard mengandungi 7 spektrum penuh asid lemak omega-3 semulajadi antaranya EPA, DHA, ALA dan lain-lain.

Omega Guard diekstrak dari ikan air laut sejuk (ikan sardin, bilis,kembung,herring). Ketumpatan minyak ikan Omega guard juga 3x lebih berbanding minyak ikan yang lain.

Yang paling penting Shaklee menggunakan kaedah ultratulen bergred farmaseutikal teknologi terkini untuk mengekstrak minyak ikan ni.

Berbanding produk lain yang menggunakan kaedah penyulingan tekanan tinggi yang memusnahkan sesetengah nutrien dan tidak mampu menapis logam-logam berat.

Kaedah yang Shaklee gunakan mampu menyingkirkan bahan-bahan berbahaya seperti plumbum, merkuri, arsenik, kadmium dll.

Manfaat Omega Guard? Sangatlah banyak sehingga buat anda rasa rugi kalau tak jadikan Omega guard sebagai suplemen harian. Jom teliti apa manfaat Omega Guard ni.

1. Mengimbangi perubahan dalam hormon wanita yang menyebabkan PMS

2. Membantu tingkatkan kesuburan

3. Kalau ambil secara konsisten akan menyerikan kulit, lebih licin dan kemrah-merahan, tak perlu pakai blusher dah, huhu

4. Mencegah strok

5. DHA dan EPA bantu menentang trombosis

6. Membantu merendahkan kepekatan darah dan tekanan darah tinggi

7. Merendahkan kolesterol

8. Hindar pembekuan darah

9. Mengawal obesiti

10. Mencegah arterioslerosis, serangan jantung

11. Membantu tumbesaran perkembangan otak janin

12. DHA penting untuk otak, sistem saraf, retina.

13. DHA bantu tingkatkan daya ingatan 

14. Mencegah alzheimer

15. Meningkatkan sistem imunasi dan kesihatan paru-paru

16. Memelihara fungsi-fungsi sendi

17. Mencegah imsonia

Diet harian kita mengandungi omega-3 yang terlalu rendah tapi jumlah omega-6 yang sangat tinggi. Omega-6 juga penting tapi kalau ambil secara berlebihan akan memudaratkan juga. Nisbah yang betul ialah 2 : 1 atau 4 : 1, namun nisbah omega-3 yang kita ambil berbanding omega-6 padahari ini adalah seperti berikut


Nisbah  yang jauh ini boleh mendatangkan pelbagai  kemudharatan kepada kesihatan dan kita berisiko mendapat penyakit-penyakit  berikut :-

1.  Sakit kardiovaskular

2.  Diabetes melitus

3.  Obesiti

4.  Sindrom metabolik

5.  Sakit  usus

6.  Sakit tua

7.  Rheumatoid arthritis (sakit sendi)

8.  Sakit asma

9.  Kanser

10. Gangguan psikiatri

11. Penyakit  autoimun

So sangat  penting bagi mendapatkan asid lemak omega-3 dalam makanan seharian. Contoh seperti ikan tuna, brokoli, ikan salmon, kacang walnut dan sebagainya. Namun, jika berpijak dibumi nyata, sukar untuk kita  mendapatkan jumlah omega-3 yang mencukupi bagi keperluan tubuh. Kerana sumber omega-3 mahal dan jarang diambil setiap hari.


Jadi anda boleh mendapatkan omega-3 setiap hari dengan membeli Omega Guard Shaklee. Ianya tulen, bebas logam berat dan sangat berkesan memperbaiki taraf kesihatan kita. 






























Nak dapatkan Omega Guard anda:


Atiqah
013-5945830
SID:1242147
Postage seluruh Malaysia
COD area Alor Setar/Jitra, Kedah


FB: Atiqah Mahzan
Instagram: atiqah_mahzan

Ingin mendapatkan barangan Shaklee dengan harga potongan sehingga 20%?? Anda boleh mendaftar sebagai ahli Shaklee dengan yuran hanya Rm80.00 (termasuk cas penghantaran). Dengan mendaftar sebagai ahli anda juga layak untuk menikmati keistimewaan lain. Hubungi saya untuk pendaftaran.


DISCLAIMER

Segala testimoni yang dikongsi disini atau penulisan tentang produk bukan bertujuan untuk merawat, menyembuh atau menganalisa apa jua penyakit/masalah kesihatan. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan yang berkaitan.