Thursday, April 27, 2017

Berakhirnya penantian, bermulanya satu peperangan

Alhamdulillah, hari ni selesai satu peringkat dalam hidup. Kelmarin dulu, 25 April 2017 keputusan pengambilan HO keluar dan aku terpilih. No expectation pun akan dapat, macam biasa aku jenis malas fikir, ada ada,tiada tiada la. Tambah-tambah benda di luar kawalan ni, I always expect the worst kalau bab2 macam ni walaupun doa mestilah yang baik-baik kan. Tapi sebagai persediaan minda supaya tak terlalu kecewa.

Jadi bila keluar keputusan jadi terkejut lebih pulak. In 2 weeks time aku akan start kerjaaaaa!!! Ni la manusia, waktu takda di cari,di keluh, bila dah diberi macam-macam pulak fikir, takutla,tak ready la..

Tapi I'm ready for this!!Hahahah walaupun buku tak sentuh selama 8 bulan!!!

Tapi sedih untuk kawan2 lain sebab less than 40% pun yang dapat intake May yang lain akan dapat July/August. Ramai yang kecewa, tak kurang ada juga yang dapat tapi mengeluh nak raya dulu. Whatever it is semua kuasa Allah..tak boleh la merungut sangat kan. Dapat pun dah cukup baik.

Even aku sendiri impian nak minta Sungai Petani. Dah get ready depan laptop sejam awal. Lepas log in laju je isi semua part..tapi bila part penempatan jadi hang. Minta mak datang tiup laptop sikit bagi laju. Last2 buka memang tinggal Bahiyah SAHAJA. Pilihan aku adalah Sungai Petani, Kangar, Bahiyah. Tapi even Kangar pun habis. So??Nampak situ?? Rezeki yang memang Allah yang punya yang tak boleh ngko nak sangkal lagi. Kalau bukan ngko punya memang bukan ngko punya.

Aku ok, cuma nak elak Bahiyah sebab bosan sebab selalu sangat datang Bahiyah. Nak juga rasa tempat lain. Tapi apa daya, itu ketentuan untuk aku.

Untuk kawan-kawan yang belum dapat, nak kata sabar pun kalau aku kat tempat mereka aku pun mybe tak boleh terima. Tapi itu la yang boleh diberi pun. Setiap benda ada hikmah. Hikmah ni kita kena banyak fikir. Kalau tak fikir kita takkan nampak hikmah tu.

So sekarang need to plan macam-macam. Maksudnya need to study macam-macam, hahahahaha.
Doakan kami.

No comments: