Wednesday, December 22, 2010

Jangan butakan mata



Bismillahirrahmanirrahim...

What's the meaning of my post??
actullay dunno gak..

Rasa nak tulis..
Nak persoal kn sangat-sangat..
Kenapa kita ni senang buta dengan cinta ek?
Bila di lamun cinta kenapa kita tak nampak
langsung keburukan pasangan,
kenapa bila hati berbunga-bunga,
kita rasa satu dunia berbunga-bunga,
padahal kat Malaysia ni susah nk jumpa
bunga tepi-tepi jalan..
nape bentuk love msti kaler merah ek??

Kenapa bila dalam hati ada taman,
kita halalkan yang haram,
kita lupa taman abadi di sana nanti,
Kenapa bila hati berjiwang-jiwang,
Segala perkara kita sanggup abaikan,
semata-mata nak berjumpa si dia,
semata-mata nk kol@msg si dia...
lebih baik tidur cam baby ni dr bersengkang mata dgn cintan cintun..

Kenapa bila dlam hati ada shape love 2,
Tiap-tiap hari kita ingat kat dia,
Tangan tak rasa lenguh pun nk taip msg,
Tak kering idea pun nak msg apa,
Tapi bila msg mak ayah,
cepat pulak rasa sengal and cek tak tau nk msg
apa kat parents..alasan..

Kenapa and kenapa?
kenapa begitu?
kenapa kita jadi buta dengan cinta?
kenapa cinta ni tak mencelikkan kan kita?
Sedangkan cinta adalah anugerah terindah dari Allah..
TERINDAH ye..mmg terindah
tapi bukan hanya untuk keindahan di dunia saja,
cinta yang mengabaikan syariat untuk
gembira di dunia
bukan ANUGERAH TERINDAH,
tapi nafsu yang hanya akan menghancurkan...

Bukan salah CINTA diri jadi buta,
tapi salah DIRI SENDIRI,
yang tak pandai bezakan kaca dan permata,
dengan akal yang dah di beri..

Sedarlah jiwa,apa yang didambakan sebenarnya,
JIwa sebenarnya kosong dengan cinta berlandaskan nafsu,
Jangan butakan hati kelak nanti mata jua akan buta....

2 comments:

abon said...

nice post !
bley jd motivator ni e:)

Nor Atiqah Mahzan said...

hu3..tulis based on experience abon..lpas geram pun ada sbb jalan penyelesaian tak berkesan