Sunday, September 18, 2011

For me.......

1 week of lectures dah bagi gambaran bahawa jalan-jalan seterusnya akan lebih mengganas dari sekarang..tapi itu jalan yang dipilih sendiri..Jalan yang dipilih perlukan pengorbanan yang tinggi..kalau inginkan ganjaran yang baik di penghujungnya maka ikhlaskan hati agar pengorbanan tak menjadi sia-sia....pengorbanan bukan bermaksud kita perlu 24 jam study kan..seimbangkan hidup kalau nak jadi manusia yang seimbang..keberkatan waktu itu yang penting bukan kuantiti waktu..waktu yang banyak tanpa berkat bagaikan 10 jam = 1jam....



P/s: Hidup sebagai pelajar medic mungkin susah tetapi kesusahan itu lebih mendekatkan kita dengan Allah berbanding jika kita berada dalam kesenangan..: )

4 comments:

af yusOf said...

barakallah tqah! semoga tercapai cita2.. balik bukak klinik area aloq staq tau, senang kalau sakit2 ka apa.. =D

Nor Atiqah Mahzan said...

tq..amin..insyaAllah..doa2la aku sempat jadi dr..baru bole buka klinik..:)

af yusOf said...

mai nak doa.. YA ALLAh, kau bantu lah kawan aku, nor atiqah mahzan menggapai cita2 dia.. bagi la dia jadi doktor, supaya senang nnti dia bukak klinik, sterusnya dia boleh berbakti kepada kami para hambamu, agar kami terus sihat memegang amanah di bumi Mu.. aminn! work hard weh! kawan2 hang family hang semua doa kan hang.. jgn risau..

Nor Atiqah Mahzan said...

amin...terharu giler..hu3..tq!!